Double recipe: buckwheat grains

Who needs a nourishing, healthy and sweet break after our Korea trip? 🙂 Don´t worry, I will get back soon to report about our adventures again.

Let´s get to today´s (double!) recipe post:

I love fruit, specially in summer time where you can have every kind of it. Watermelons, strawberries, raspberries, peaches…yummy, yummy!

Eating mango was more or less a recent discovery- have you ever tasted sliced mango pumped up with fresh black pepper and lime juice? Try it out 🙂

Today I kept it simple, thin mango slices and on the top, homemade buckwheat granola…

mango

I got inspired by these marvellous websites:

For german-readers:

http://foodlovin.de/2016/01/gesundes-fruehstueck-buchweizen-porridge/

http://www.julie-teresa.de/buchweizen-muesli-selber-machen/

For english version:

http://www.mynewroots.org/site/2014/03/chunky-chocolate-buckwheat-granola/

My adapted version of buckwheat granola consists of:

For a small/ medium cereal dispenser:

  • Around 2 cups of soaked buckwheat grains (let them dry for a bit after overnight soaking)
  • Chopped almonds and walnuts
  • Goji berries
  • Sliced dates
  • TS of coconut oil
  • A pinch of cacao powder

You just have to mix it well (first combine dried + wet ingredients). Heat your oven (120º) and let it cook for around 15-20 min.

Now, you wonder what to do with more buckwheat that you had soaked and did not use?

Chocolate vanilla pudding! 😉

blog.jpg

Combine your buckwheat, some pitted dates (depends how sweet you like it), milk ( I used non-dairy milk: oat&almond milk), a pinch of bourbon vanilla and… mix it well! Keep it in the fridge.

Enjoy 🙂

Happy monday!

Laura

En español:

Dos recetas bien sencillas en uno: trigo sarraceno/ alforfón en granola y en pudding de chocolate. Para chuparse los dedos, oiga :-).

El trigo sarraceno es un pseudocereal y no tiene gluten, lo que le convierte en un atractivo y versátil ingrediente para ciertas dietas. Lo único con lo que debe contar es el remojo en agua fría de estos granos crudos (yo los dejo toda la noche) y al día siguiente, podemos proceder a elaborar las recetas.

La granola es sencillísima de hacer y perfecta para meriendas y desayunos, mis cantidades son (para un bote pequeño/ mediano de cristal):

  • 2 tazas de trigo sarraceno (escurrido y seco)
  • nueces, almendras…lo que tengáis a mano que pueda ir bien:-)
  • bayas de Goji
  • dátiles
  • una cucharadita de aceite de coco
  • una cucharadita de cacao en polvo

Mezclamos los ingredientes y los llevamos al horno en la bandeja (sobre un papel de horno). Lo dejamos unos 15-20 a 120 grados, removiendo y controlando que no se queme.

La segunda receta que os propongo es un pudding de chocolate y vainilla. Tan sencillo como mezclar: dátiles, chocolate en polvo, leche (de vaca o como en mi caso, de almendras y de avena), un trocito de vaina de vainilla (bourbon) y el trigo sarraceno escurrido. Lo batimos bien y al frigo.

Feliz lunes soleado 🙂

Laura

 

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